21 Sep 2006, 7:21am
Sandwiches:
by Sandra

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    Slashfood’s Sandwich Day: French Pan Bagnat


    I’m a big fan of sandwiches, all kind of sandwiches: burgers, french Pan Bagnat, hot dogs, falafels, panini… maybe that’s why I love to bake so many kinds of bread..?!

    For the wonderful idea of Slasfood’s Sandwich Day, here’s my contribution: The French Pan Bagnat

    Slashfoods Sandwich Day: French Pan Bagnat - sandwichday.3
    Basically, a Pan Bagnat is the sandwich version of the very famous “Salade Niçoise”: a round bread, generally a rustic country bread is cut in 2, rubbed with garlic, moistened (”bathed”) with olive oil and filled with “salade niçoise” then wrapped tightly in a towel or a linen and kept in the refrigerator an hour or so before you can eat it. In fact, any kind of bread can be used but to be a real Pan Bagnat, it has to be filled with a real salade nicoise made with sliced fresh vegetables: tomatoes, lettuce, little black olives, cucumber, onions, green peppers, little fresh beans, tuna or anchovy fillets, hard-boiled eggs, olive oil, salt, pepper and basil.

    Slashfoods Sandwich Day: French Pan Bagnat - slashfood%27ssandwich1.2
    I always make my own little crusty round breads with a soft and chewy crumb perfect to soak up this kind of moist and juicy sandwich without getting soggy. Well, I have to admit that my Pan Bagnat are not the real one because I love to add some sliced pickles and avocado.. and also, a light touch of vinaigrette.. but, hey, they’re so yummy!!

    Slashfoods Sandwich Day: French Pan Bagnat - slashfood%27ssandwich2.1
    Click here to see My French Bread recipe

    Click here to see The Salade Niçoise recipe

    Enjoy!!

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    Copyright©2006 Sandra

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    Couleur Raisin: des Noix, du Pain, du Vin et…
    21 Sep 2006, 8:16am
    by Garance


    hey ,est ce qu’Avital serait en train de devenir “internationnale”?
    mon sandwich à moi c’est une trés bonne baguette avec , des carottes rapéés , un avocat , de la mozza de buffalone , un peu de San daniele et une goutte d’huile d’olive de Toscane et beaucoup de ciboulette ….
    Bonne journéé
    GARANCE

    21 Sep 2006, 8:21am
    by Tit'


    Heu… j’en prendrais bien un morceau. Just a little bit!

    21 Sep 2006, 9:22am
    by Emilie


    ca fait trop envie quand tu en parles ;)

    21 Sep 2006, 9:25am
    by Gracianne


    Oh Sandra, they look sooo good!

    21 Sep 2006, 9:48am
    by avital


    Oh non Garance, je n’ai aucune prétention internationale.. ni nationale d’ailleurs!! Il se trouve que j’ai découvert “par hasard” au travers du billet d’une blogueuse ce petit “blog event” et comme j’adore les sandwiches, que ce n’est pas un concours mais uu truc sympa convivial, j’ai trouvé sympa de participer avec ma petite contribution francofrançaise.. par respect pour les “organisateurs” j’ai écrit mon billet en anglais.. c’est vraiment pour m’amuser

    22 Sep 2006, 7:40am
    by Audinette


    hummm… yummy !

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